december 24, 2015

Biografie

Na het uit elkaar vallen van hun oude band willen Max van der Meijden en Youri van Maurik een doorstart maken. Het doel: Een stabiele pop-rock band vormen waarin alle neuzen dezelfde kant op staan, samen werken aan eigen nummers en het opbouwen van een strakke live act.

Na een korte zoektocht voegt Michiel Delsine zich bij het tweetal om de rol van lead gitarist op zich te nemen. Max (voorheen drummer) zal zich verder gaan richten op de leadzang en rhythm gitaar en dit betekent dat de band op zoek gaat naar een nieuwe drummer. Via een aantal informele kanalen komen de jongens uit bij Rick Otten die vanaf dit moment zowel de drums, als de backing vocals op zich gaat nemen.

Na een jaar flink repeteren en een aantal optredens besluit Youri om de band te verlaten vanwege verantwoordelijkheden thuis. De band gaat direct op zoek naar een nieuwe bassist en na een aantal audities blijft Ties Heessels over. Naast de basgitaar neemt Ties ook de toetsen voor zijn rekening.

Inmiddels heeft Riptide in deze bezetting al meerdere malen samen het podium beklommen. Amsterdam Kookt, Eindhoven Kookt en de Uitmarkt Amsterdam zijn enkele voorbeelden hiervan.

Daarnaast zal de band op zaterdag 6 mei hun eerste EP “Memories” groots releasen in de Effenaar te Eindhoven.

Max van der Meijden (Guitar-Vocals)

Max van der Meijden (Guitar-Vocals)

Michiel Delsine (Guitar)

Michiel Delsine (Guitar)

Rik Otten (Drums-Vocals)

Rick Otten (Drums-Vocals)

Ties Heessels (Bass)

Ties Heessels (Bass)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *